La Unió de Federacions Esportives de Catalunya és un òrgan de solidaritat entre les federaciones esportives de Catalunya. Representa l'esport català dins i fora del nostre país, s'encarrega de crear debat i donar solucions als problemes propis del sector esportiu català. Coneix les empreses del grup.
Al servei de les Federacions
Ajudem a fer créixer l’esport federat
Oficina d'atenció als Clubs
Assessorament per als clubs del territori
Fundació UFEC
Impulsant l'esport
TAEC
El tribunal d'arbitratge esportiu
Euncet
Ajudem a la formació
Eurofitness
Centres esportius a Catalunya
Urban Esports
Centre esportiu de proximitat
Unifedesport
La corredoria de l'esport
Notícies
18/12/2024
La UFEC acull amb èxit la jornada 'Les oportunitats de...
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha organitzat...
La UFEC acull amb èxit la jornada 'Les oportunitats de finançament europeu a través del programa Erasmus Plus Esport'
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha organitzat la jornada "Les oportunitats de finançament europeu a través del programa Erasmus Plus Esport". L'esdeveniment ha reunit diverses federacions, clubs i entitats esportives que han aprofitat l’ocasió per informar-se sobre com accedir al finançament europeu del programa Erasmus+ i obtenir subvencions per impulsar projectes esportius innovadors.
Durant la sessió, els participants han compartit les seves inquietuds i dubtes sobre com endinsar-se en el món dels projectes europeus. A més, han sortit motivats i inspirats per desenvolupar noves iniciatives en els seus àmbits esportius.
Aquesta jornada ha estat possible gràcies a l’experiència i coneixements dels experts del departament d’Acció Social i Internacional de la UFEC, que han proporcionat eines clau i recomanacions pràctiques per garantir l’èxit en aquest tipus de projectes.
16/12/2024
Comparteix
La UFEC tanca l’any amb la seva tradicional Trobada de Nadal, amb homenatges als protagonistes de l’esport català
UFEC
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat la seva tradicional Trobada de Nadal al Disseny Hub Barcelona. L’esdeveniment ha congregat presidents i presidentes de les federacions esportives, professionals del sector i representants d’entitats col·laboradores per cloure l’any amb un acte d’homenatges i reconeixements.
El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha destacat en el seu discurs inaugural la importància d’actes com aquest per reconèixer la tasca de federacions, mitjans i institucions: “L’esport és un dels motors de cohesió i desenvolupament de la nostra societat, i aquests reconeixements visibilitzen el treball imprescindible que s’hi fa des de tots els àmbits”.
L’acte ha inclòs la projecció del vídeo-resum de l’any 2024, destacant els moments més rellevants per a les federacions esportives catalanes, seguit del lliurament de guardons a persones i entitats que han tingut un paper destacat al llarg de l’any.
Reconeixements per centenaris i nous presidents i presidentes
El primer bloc de reconeixements ha estat dedicat a les federacions que celebren el seu centenari aquest any. El Sr. Juan Carlos Ramos, president de la Federació Catalana de Lluita i Disciplines Associades, i la Federació Catalana de Pilota, han estat homenatjats per aquesta fita històrica.
També s’ha donat la benvinguda als nous presidents i presidentes de federacions que han assumit el càrrec aquest any: Cristina Sastre (Esgrima), Palmira Jarque (Agility), Albert Hernández (Activitats Subaquàtiques), Josep Maria Isern (Vela), Joaquim Zarzoso (Caça), Antonio Pasarisas (Coloms Esportius), Ghulam Sabar (Criquet), Àngel Olmo (Futbol Americà), Pere Serrat (Automobilisme), Jonatan Hernández (Halterofília), Oscar Milla (Beisbol i Softbol) i Juan Carlos Ahumada (Tir amb Arc).
També ha tingut lloc un emotiu reconeixement a la trajectòria professional del Sr. Josep Maria Lluch, exsecretari general de la UFEC i exdirector general de l’EUNCET, per la seva dedicació i aportació al sector esportiu català.
Premiats dels mitjans de comunicació
La UFEC també ha reconegut la tasca dels professionals de la comunicació per la seva contribució a la difusió de l’esport català, especialment per la seva cobertura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 i l’America’s Cup celebrada a Barcelona. Arsenio Cañada, periodista de RTVE; Mireia Vicente, periodista de TV3; Jordi Montalbo, cap d’Esports de Betevé; Jordi Martí, periodista de Ràdio Barcelona Cadena SER; Cristina Buesa, periodista de El Periódico; i Lluís Canut, periodista, han estat guardonats per la seva excel·lent feina en aquest àmbit.
Distincions a empreses i institucions col·laboradores
Finalment, s’han lliurat distincions a empreses i institucions que han destacat pel seu suport a les federacions esportives catalanes durant l’any. Les entitats reconegudes han estat l’Associació Catalana de Municipis (ACM), America’s Cup Experience, AON, Banco Santander, Etenon, Loteries de Catalunya, Mutuacat, Pol Viatges, Fils Legal i el Disseny Hub Barcelona.
Amb aquesta trobada, la UFEC posa el punt final a un any ple de reptes i èxits, amb la vista posada en continuar promovent i enfortint l’esport català durant el pròxim 2025. La celebració ha servit com un espai per reconèixer el compromís i la passió de tots els agents implicats, deixant clar que l’esport continua sent una peça fonamental del teixit social i cultural del país.
16/12/2024
Comparteix
“Vull garantir que l’agility català continuï creixent com un esport independent”
PALMIRA JARQUE, NOVA PRESIDENTA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'AGILITY
Palmira Jarque, nova presidenta de la Federació Catalana d’Agility, exposa els seus objectius per al futur d’aquesta disciplina i destaca les accions prioritàries per fomentar el benestar animal, la professionalització i la visibilitat de l’agility. Jarque assumeix la presidència de la Federació amb una missió clara: consolidar l’agility com un esport autònom, fomentar la participació de joves i sèniors, i garantir la sostenibilitat ambiental i el benestar dels gossos. Amb una mirada centrada en l’evolució i la innovació, Jarque afronta els reptes d’un esport que combina l’activitat física, el respecte per l’animal i la col·laboració entre guia i gos.
Quins són els seus objectius principals com a presidenta de la Federació Catalana d’Agility?
El meu principal objectiu és mantenir l’agility com un esport propi, independent d’altres disciplines relacionades amb els gossos. A més, vull fomentar la participació dels juniors, animant-los a continuar treballant durant la temporada, i recordar als sèniors que són una part essencial del nostre esport. Som aquí, en gran part, gràcies a ells.
Com valora l’estat actual de l’agility a Catalunya? Quines accions considera prioritàries per al seu creixement?
L’agility català ha evolucionat molt, especialment pel que fa a la seguretat. Hem eliminat obstacles obsolets i garantit que tots els clubs federats compleixin les normatives: pistes homologades, distàncies reglamentades i sancions si s’incompleixen les regles. La professionalització també passa per continuar formant tècnics i jutges, un aspecte clau per mantenir el nivell competitiu i la qualitat del nostre esport.
Quines mesures vol impulsar per assegurar que les competicions siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient?
El benestar animal és el més important per a nosaltres. Si un gos no està en condicions òptimes, no competirà. Tots som molt conscients d’aquest compromís: cuidem els nostres gossos, els mantenim hidratats, recollim els seus excrements i gestionem correctament la brossa després de cada competició. Una de les iniciatives destacades és la substitució del cautxú de les pistes de gespa artificial per bases de sorra, més respectuoses amb l’entorn.
Com preveu reforçar la col·laboració amb altres federacions i entitats per donar més visibilitat a l’agility català?
Som molt oberts a col·laborar amb altres federacions, ja sigui a nivell nacional o internacional. Actualment, els guanyadors de la Copa Catalunya ja competeixen a Anglaterra. A nivell internacional, tenim limitacions perquè no som un país independent i no podem participar en competicions oficials com la WAO o la FCI, on ja hi ha una selecció espanyola. No obstant això, explorem altres vies, com els tornejos oberts, i mantenim el focus en oportunitats que donin projecció al talent català.
Quins són els seus plans per augmentar la visibilitat de l’agility als mitjans de comunicació i entre el públic general?
La nostra prioritat és donar a conèixer l’agility a través de canals com Esport3 o TV3, per exemple retransmetent la final de la Copa Catalunya. També utilitzarem xarxes socials com Instagram i Facebook, així com la premsa local, per informar sobre els nostres esdeveniments. Un altre pas important és la participació en iniciatives com la Setmana Catalana de l’Esport, que ens permetrà apropar aquest esport a un públic més ampli i fomentar-ne l’interès.
Amb aquestes accions, confiem que l’agility català continuarà creixent i guanyant el reconeixement que mereix, tant pel valor esportiu com per la seva essència de respecte i col·laboració entre guia i gos.
La UFEC acull amb èxit la jornada 'Les oportunitats de finançament europeu a través del programa Erasmus Plus Esport'
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha organitzat la jornada "Les oportunitats de finançament europeu a través del programa Erasmus Plus Esport". L'esdeveniment ha reunit diverses federacions, clubs i entitats esportives que han aprofitat l’ocasió per informar-se sobre com accedir al finançament europeu del programa Erasmus+ i obtenir subvencions per impulsar projectes esportius innovadors.
Durant la sessió, els participants han compartit les seves inquietuds i dubtes sobre com endinsar-se en el món dels projectes europeus. A més, han sortit motivats i inspirats per desenvolupar noves iniciatives en els seus àmbits esportius.
Aquesta jornada ha estat possible gràcies a l’experiència i coneixements dels experts del departament d’Acció Social i Internacional de la UFEC, que han proporcionat eines clau i recomanacions pràctiques per garantir l’èxit en aquest tipus de projectes.
Comparteix
17/12/2024
La UFEC tanca l’any amb la seva tradicional Trobada de...
UFEC
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat la seva tradicional...
La UFEC tanca l’any amb la seva tradicional Trobada de Nadal, amb homenatges als protagonistes de l’esport català
UFEC
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat la seva tradicional Trobada de Nadal al Disseny Hub Barcelona. L’esdeveniment ha congregat presidents i presidentes de les federacions esportives, professionals del sector i representants d’entitats col·laboradores per cloure l’any amb un acte d’homenatges i reconeixements.
El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha destacat en el seu discurs inaugural la importància d’actes com aquest per reconèixer la tasca de federacions, mitjans i institucions: “L’esport és un dels motors de cohesió i desenvolupament de la nostra societat, i aquests reconeixements visibilitzen el treball imprescindible que s’hi fa des de tots els àmbits”.
L’acte ha inclòs la projecció del vídeo-resum de l’any 2024, destacant els moments més rellevants per a les federacions esportives catalanes, seguit del lliurament de guardons a persones i entitats que han tingut un paper destacat al llarg de l’any.
Reconeixements per centenaris i nous presidents i presidentes
El primer bloc de reconeixements ha estat dedicat a les federacions que celebren el seu centenari aquest any. El Sr. Juan Carlos Ramos, president de la Federació Catalana de Lluita i Disciplines Associades, i la Federació Catalana de Pilota, han estat homenatjats per aquesta fita històrica.
També s’ha donat la benvinguda als nous presidents i presidentes de federacions que han assumit el càrrec aquest any: Cristina Sastre (Esgrima), Palmira Jarque (Agility), Albert Hernández (Activitats Subaquàtiques), Josep Maria Isern (Vela), Joaquim Zarzoso (Caça), Antonio Pasarisas (Coloms Esportius), Ghulam Sabar (Criquet), Àngel Olmo (Futbol Americà), Pere Serrat (Automobilisme), Jonatan Hernández (Halterofília), Oscar Milla (Beisbol i Softbol) i Juan Carlos Ahumada (Tir amb Arc).
També ha tingut lloc un emotiu reconeixement a la trajectòria professional del Sr. Josep Maria Lluch, exsecretari general de la UFEC i exdirector general de l’EUNCET, per la seva dedicació i aportació al sector esportiu català.
Premiats dels mitjans de comunicació
La UFEC també ha reconegut la tasca dels professionals de la comunicació per la seva contribució a la difusió de l’esport català, especialment per la seva cobertura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 i l’America’s Cup celebrada a Barcelona. Arsenio Cañada, periodista de RTVE; Mireia Vicente, periodista de TV3; Jordi Montalbo, cap d’Esports de Betevé; Jordi Martí, periodista de Ràdio Barcelona Cadena SER; Cristina Buesa, periodista de El Periódico; i Lluís Canut, periodista, han estat guardonats per la seva excel·lent feina en aquest àmbit.
Distincions a empreses i institucions col·laboradores
Finalment, s’han lliurat distincions a empreses i institucions que han destacat pel seu suport a les federacions esportives catalanes durant l’any. Les entitats reconegudes han estat l’Associació Catalana de Municipis (ACM), America’s Cup Experience, AON, Banco Santander, Etenon, Loteries de Catalunya, Mutuacat, Pol Viatges, Fils Legal i el Disseny Hub Barcelona.
Amb aquesta trobada, la UFEC posa el punt final a un any ple de reptes i èxits, amb la vista posada en continuar promovent i enfortint l’esport català durant el pròxim 2025. La celebració ha servit com un espai per reconèixer el compromís i la passió de tots els agents implicats, deixant clar que l’esport continua sent una peça fonamental del teixit social i cultural del país.
Comparteix
16/12/2024
“Vull garantir que l’agility català continuï creixent...
PALMIRA JARQUE, NOVA PRESIDENTA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'AGILITY
“Vull garantir que l’agility català continuï creixent com un esport independent”
PALMIRA JARQUE, NOVA PRESIDENTA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'AGILITY
Palmira Jarque, nova presidenta de la Federació Catalana d’Agility, exposa els seus objectius per al futur d’aquesta disciplina i destaca les accions prioritàries per fomentar el benestar animal, la professionalització i la visibilitat de l’agility. Jarque assumeix la presidència de la Federació amb una missió clara: consolidar l’agility com un esport autònom, fomentar la participació de joves i sèniors, i garantir la sostenibilitat ambiental i el benestar dels gossos. Amb una mirada centrada en l’evolució i la innovació, Jarque afronta els reptes d’un esport que combina l’activitat física, el respecte per l’animal i la col·laboració entre guia i gos.
Quins són els seus objectius principals com a presidenta de la Federació Catalana d’Agility?
El meu principal objectiu és mantenir l’agility com un esport propi, independent d’altres disciplines relacionades amb els gossos. A més, vull fomentar la participació dels juniors, animant-los a continuar treballant durant la temporada, i recordar als sèniors que són una part essencial del nostre esport. Som aquí, en gran part, gràcies a ells.
Com valora l’estat actual de l’agility a Catalunya? Quines accions considera prioritàries per al seu creixement?
L’agility català ha evolucionat molt, especialment pel que fa a la seguretat. Hem eliminat obstacles obsolets i garantit que tots els clubs federats compleixin les normatives: pistes homologades, distàncies reglamentades i sancions si s’incompleixen les regles. La professionalització també passa per continuar formant tècnics i jutges, un aspecte clau per mantenir el nivell competitiu i la qualitat del nostre esport.
Quines mesures vol impulsar per assegurar que les competicions siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient?
El benestar animal és el més important per a nosaltres. Si un gos no està en condicions òptimes, no competirà. Tots som molt conscients d’aquest compromís: cuidem els nostres gossos, els mantenim hidratats, recollim els seus excrements i gestionem correctament la brossa després de cada competició. Una de les iniciatives destacades és la substitució del cautxú de les pistes de gespa artificial per bases de sorra, més respectuoses amb l’entorn.
Com preveu reforçar la col·laboració amb altres federacions i entitats per donar més visibilitat a l’agility català?
Som molt oberts a col·laborar amb altres federacions, ja sigui a nivell nacional o internacional. Actualment, els guanyadors de la Copa Catalunya ja competeixen a Anglaterra. A nivell internacional, tenim limitacions perquè no som un país independent i no podem participar en competicions oficials com la WAO o la FCI, on ja hi ha una selecció espanyola. No obstant això, explorem altres vies, com els tornejos oberts, i mantenim el focus en oportunitats que donin projecció al talent català.
Quins són els seus plans per augmentar la visibilitat de l’agility als mitjans de comunicació i entre el públic general?
La nostra prioritat és donar a conèixer l’agility a través de canals com Esport3 o TV3, per exemple retransmetent la final de la Copa Catalunya. També utilitzarem xarxes socials com Instagram i Facebook, així com la premsa local, per informar sobre els nostres esdeveniments. Un altre pas important és la participació en iniciatives com la Setmana Catalana de l’Esport, que ens permetrà apropar aquest esport a un públic més ampli i fomentar-ne l’interès.
Amb aquestes accions, confiem que l’agility català continuarà creixent i guanyant el reconeixement que mereix, tant pel valor esportiu com per la seva essència de respecte i col·laboració entre guia i gos.