La Unió de Federacions Esportives de Catalunya és un òrgan de solidaritat entre les federaciones esportives de Catalunya. Representa l'esport català dins i fora del nostre país, s'encarrega de crear debat i donar solucions als problemes propis del sector esportiu català. Coneix les empreses del grup.
Al servei de les Federacions
Ajudem a fer créixer l’esport federat
Oficina d'atenció als Clubs
Assessorament per als clubs del territori
Fundació UFEC
Impulsant l'esport
TAEC
El tribunal d'arbitratge esportiu
Euncet
Ajudem a la formació
Eurofitness
Centres esportius a Catalunya
Urban Esports
Centre esportiu de proximitat
Unifedesport
La corredoria de l'esport
Notícies
31/1/2023
La UFEC, present a l’INFODAY Erasmus+ Sport 2023 a Brussel·les
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
S'han informat a federacions sobre el context polític, futurs...
La UFEC, present a l’INFODAY Erasmus+ Sport 2023 a Brussel·les
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
S'han informat a federacions sobre el context polític, futurs programes i les oportunitats de finançament el 2023
La responsable del Departament Internacional i d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Milena de Murga, ha participat, aquest dilluns 30 de gener, en la jornada informativa Erasmus+ Sport 2023 organitzada per la Comissió Europea i l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA).
La trobada ha tingut lloc a Brussel·les (Bèlgica) amb l’objectiu d’informar els possibles sol·licitants sobre el context polític, futurs programes i les oportunitats de finançament el 2023. Per la UFEC ha estat una bona oportunitat per fer difusió de les federacions interessades en participar en projectes europeus.
En aquest sentit, els ponents han tingut també la ocasió de discutir la política actual del programa Erasmus+ Sport 2023 i aportar consells sobre la preparació i la presentació de propostes, i sobre els principals inconvenients a nivell financer. A més, ha estat també una excel·lent moment per fer xarxa i contactar amb possibles socis.
Per Milena de Murga, “l'INFODAY és una oportunitat excel·lent per crear xarxa amb altres organitzacions europees del camp esportiu (clubs, federaciones, think tanks, universitats, ONGs, etc). És un orgull veure com federacions esportives que nosaltres hem assessorat i hem animat a participar en aquestes trobades ara estan liderant projectes Erasmus Plus Sport”. A més, també afegeix que “des de la UFEC estem liderant actualment dos projectes i participant en sis com a partners, sempre posant a l'esport com a eina central de transformació”.
24/1/2023
Comparteix
La UFEC inicia amb Xavier Trias una sèrie de trobades amb 50 mesures per potenciar l’esport a Barcelona
REFLEXIONS OLÍMPIQUES CATALANES
Gerard Esteva, president de la UFEC: “Aquestes mesures tenen l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les infraestructures. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català".
Xavier Trias: “S’ha de lluitar contra el lideratge equivocat a Barcelona, que perjudica als ciutadans i també al món de l’esport”
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha iniciat aquest dijous, 26 de gener, les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’: una sèrie de trobades amb personatges rellevants del món polític, social i esportiu a nivell català i internacional, per presentar 50 mesures que han de servir per potenciar l’esport a Barcelona. El primer dels convidats ha estat el candidat de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, Xavier Trias.
En aquest sentit, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha estat l’encarregat de detallar la cinquantena de propostes que es troben dividides en tres aspectes clau: Infraestructures esportives; Projecció i Foment de l’Esport i Projecció Internacional. “Proposem un total de 50 mesures per l’esport a Barcelona, amb l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les seves infraestructures. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català”, ha explicat Esteva. Les propostes es poden consultar en detall a: https://ufec.cat/barcelona/
Pel que fa al primer punt, es plantegen amb l’objectiu d’ampliar el parc actual d’instal·lacions esportives, recuperar espais per a la pràctica esportiva i ajudar les entitats a la renovació de les seves instal·lacions seguint models d’eficiència energètica. Algunes de les mesures proposades són la constitució d’un Pla d’infraestructures esportives municipals; la creació del cinturó esportiu de Barcelona o la recuperació del Palau d’Esports, entre altres.
D’altra banda, el segon aspecte clau busca donar rellevància política i capacitat de decisió al sector esportiu; incrementar la despesa pública en esport per habitant i augmentar les línies d’ajuts per entitats per a la promoció de l’esport femení, de base, social i adaptat. Hi destaquen entre d’altres el crear una Tinença d’Alcaldia/Regidoria d’Esports; la Descentralització de l’IBE o el Programa de patrocinadors de l’esport.
Finalment, la tercera qüestió de les mesures tenen l’objectiu de posicionar Barcelona com a capital de referència en el món de l’esport i intensificar l’acolliment de proves internacionals a la ciutat. Per això, es plantegen propostes com apostar per una candidatura pels Jocs Olímpics d’Estiu; més implicació en la candidatura pels JJOO Hivern 2030 o capitalitzar la Setmana Catalana de l’Esport.
Per Trias, la trobada ha estat “una bona manera d’apropar-se als veritables protagonistes de l’esport de la ciutat”. A més, no ha dubtat a assenyalar la falta de lideratge com un dels grans problemes de la gestió actual a Barcelona. “Hem de lluitar contra el lideratge equivocat que tenim a Barcelona i treballar per aconseguir que tots els ciutadans se sentin part de la ciutat”, ha detallat el candidat de Junts per Catalunya.
A més, Trias ha evidenciat la seva convicció en apostar per uns Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu amb Barcelona com a localització clau de l’esdeveniment el 2030. “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya, si volem acollir els Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Estar al servei del Pirineu sent conscients de l’espai que existeix, i no aprofitar- se d’ell”, ha conclòs.
Les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’, organitzades per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), pretén ser un espai de trobades amb personatges rellevants del món polític, social i esportiu a nivell català i internacional, per detallar les necessitats i exigències de les federacions esportives catalanes, i treballar per conjuntament construir una ciutat esportiva millor. El pròxim convidat serà el candidat del PSC, Jaume Collboni, que visitarà la seu de la UFEC el 23 de febrer.
24/1/2023
Comparteix
Toni Bou i Aina Florenza, estrelles de la 26a Festa de l’Esport
FESTA DE L'ESPORT CATALÀ
La nova edició de la Festa de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diario SPORT, ha reunit al CaixaForum Barcelona a tot l’esport català, en una gala emotiva on els esportistes han estat els grans protagonistes
També han estat premiats Jesús Ángel Garcia Bragado (llegendari), David Martin (millor entrenador); Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona amb l’ELA (esperit esportiu), Laura Heredia (projecció femenina); Dennis González (projecció masculina); el FC Barcelona masculí de futbol sala (millor equip).
L’esport català ha celebrat aquest dimarts la seva gran festa anual en un esdeveniment que ha reunit a l’elit del nostre esport per repartir els premis als millors esportistes del 2022. La Festa de l’Esport Català, en la seva 26a edició, ha tingut com a grans estrelles Toni Bou i Aina Florenza en un CaixaForum Barcelona ple a vessar.
Personalitats del món esportiu i polític no s’han volgut perdre aquest esdeveniment esportiu, organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diario SPORT, que premia, any rere any, els i les esportistes i entitats més destacats de la temporada, així com aquells que mereixen un reconeixement especial per la seva trajectòria esportiva.
Com és tradició, la gala ha començat amb les intervencions dels organitzadors. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha destacat l’èxit de l’esport català a nivell internacional i ha demanat un nou esforç per part del Govern per acollir els Jocs d’Hivern de 2030 a Barcelona. Per la seva part, Lluís Mascaró, director del Diari Sport, ha afegit "quan vam començar fa 26 anys no ens podíem imaginar que seria aquesta gran festa. Han passat els millors. L'esport català és molt gran". Unes intervencions que han donat pas a l’entrega de reconeixements als grans protagonistes de l’any 2022 a l’esport català.
Toni Bou, que per 16è any consecutiu va assolir al 2022 els títols mundials de Trial tant en la modalitat indoor com a l’aire lliure, ha estat reconegut com a millor esportista català de l’any. “És una cursa molt llarga i amb molts èxits. A Catalunya hi ha molt de nivell. És molt difícil aconseguir aquest premi i estic molt orgullós”. A més, amb 32 títols mundials, s’ha convertit en el tercer esportista amb més títols de la història de totes les disciplines que existeixen.
L’altra gran protagonista ha estat l’Aina Florenza, actualment considerada millor jugadora d’hoquei patins del món, i que va tancar un 2022 excel·lent, convertint-se en campiona de la OK lliga i de la Copa d’Europa amb el Palau i Solità; i sots campiona del món amb la Selecció Espanyola. “Vaig començar molt jove i tot ha arribat molt aviat. Però ho agraeixo perquè si no fos per això, no estaria aquí”, ha detallat.
Durant la Festa, també s’han entregat altres premis. El Premi a l’Esportista amb Més Projecció masculí i femení han recaigut, respectivament, en el jove esportista de natació artística, Dennis González, campió del món junior de solo, tècnic i lliure; i en la pentatleta Laura Heredia, que aquest 2022 ha obtingut el primer or català i espanyol de la història al Campionat d’Europa U24.
David Martin, seleccionador estatal de waterpolo, ha recollit el Premi al Millor Entrenador, gràcies al títol de campió del món i la medalla de bronze al Campionat d’Europa. El Premi al Millor Equip Català ha anat a parar a l’equip masculí del FC Barcelona de futbol sala, protagonista d’un curs 2021/2022 històric, aixecant la lliga, Copa, Supercopa i la Futsal Champions League.
Un dels moments més emotius de la nit ha estat l’entrega del Premi a l’Esperit Esportiu a Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona per la seva implicació en la lluita contra l’ELA. Quasi 4,5 milions d’euros destinats a trobar un tractament eficaç van ser recaptats al partit entre el club blaugrana i el Manchester City, organitzat per Unzué. ”El partit al Camp Nou es va fer per la paraula 'amistat'. Les 91.000 van ajudar que fos un èxit, i a posar un granet de sorra més per lluitar contra l’ELA”, ha explicat l’exentrenador del Barça.
Per la seva banda, Jesús Ángel Garcia Bragado, exatleta especialitzat en marxa atlètica, ha pujat a l’escenari per rebre el Premi Llegendari després d’una carrera memorable on, entre molts èxits, es va convertir en l’atleta estatal amb més participacions en Jocs Olímpics (8 consecutius) i Campionats del Món (13) de la història.
Guillermo Álvarez, president de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, ha recollit el premi a la millor gestió federativa, gràcies a la seva impagable tasca de promoció i gestió de la pràctica esportiva subaquàtica al 2022, amb un increment important del nombre de llicències i activitats organitzades i importants èxits esportius a nivell estatal en la majoria de les seves disciplines. A tot això, cal sumar també la seva implicació a nivell social, amb programes d’èxit pel que fa a la inclusió, el respecte pel medi ambient, la igualtat de gènere i la seguretat esportiva.
Finalment, també s’han concedit dues mencions especials: a la Federació Catalana d’Esgrima pel seu centenari; i a la Fundació Unió Esportiva Cornellà pel seu foment de l’esport català.
La 26a Festa de l’Esport Català ha estat conduïda per la periodista Marta Carreras i amenitzada pels Stay Homas, reconegut grup de música català que ha delectat al públic amb tres actuacions.
La UFEC, present a l’INFODAY Erasmus+ Sport 2023 a Brussel·les
ACCIÓ SOCIAL I INTERNACIONAL
S'han informat a federacions sobre el context polític, futurs programes i les oportunitats de finançament el 2023
La responsable del Departament Internacional i d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Milena de Murga, ha participat, aquest dilluns 30 de gener, en la jornada informativa Erasmus+ Sport 2023 organitzada per la Comissió Europea i l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA).
La trobada ha tingut lloc a Brussel·les (Bèlgica) amb l’objectiu d’informar els possibles sol·licitants sobre el context polític, futurs programes i les oportunitats de finançament el 2023. Per la UFEC ha estat una bona oportunitat per fer difusió de les federacions interessades en participar en projectes europeus.
En aquest sentit, els ponents han tingut també la ocasió de discutir la política actual del programa Erasmus+ Sport 2023 i aportar consells sobre la preparació i la presentació de propostes, i sobre els principals inconvenients a nivell financer. A més, ha estat també una excel·lent moment per fer xarxa i contactar amb possibles socis.
Per Milena de Murga, “l'INFODAY és una oportunitat excel·lent per crear xarxa amb altres organitzacions europees del camp esportiu (clubs, federaciones, think tanks, universitats, ONGs, etc). És un orgull veure com federacions esportives que nosaltres hem assessorat i hem animat a participar en aquestes trobades ara estan liderant projectes Erasmus Plus Sport”. A més, també afegeix que “des de la UFEC estem liderant actualment dos projectes i participant en sis com a partners, sempre posant a l'esport com a eina central de transformació”.
Comparteix
26/1/2023
La UFEC inicia amb Xavier Trias una sèrie de trobades amb 50...
REFLEXIONS OLÍMPIQUES CATALANES
Gerard Esteva, president de la UFEC: “Aquestes mesures tenen...
La UFEC inicia amb Xavier Trias una sèrie de trobades amb 50 mesures per potenciar l’esport a Barcelona
REFLEXIONS OLÍMPIQUES CATALANES
Gerard Esteva, president de la UFEC: “Aquestes mesures tenen l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les infraestructures. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català".
Xavier Trias: “S’ha de lluitar contra el lideratge equivocat a Barcelona, que perjudica als ciutadans i també al món de l’esport”
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha iniciat aquest dijous, 26 de gener, les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’: una sèrie de trobades amb personatges rellevants del món polític, social i esportiu a nivell català i internacional, per presentar 50 mesures que han de servir per potenciar l’esport a Barcelona. El primer dels convidats ha estat el candidat de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, Xavier Trias.
En aquest sentit, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha estat l’encarregat de detallar la cinquantena de propostes que es troben dividides en tres aspectes clau: Infraestructures esportives; Projecció i Foment de l’Esport i Projecció Internacional. “Proposem un total de 50 mesures per l’esport a Barcelona, amb l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les seves infraestructures. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català”, ha explicat Esteva. Les propostes es poden consultar en detall a: https://ufec.cat/barcelona/
Pel que fa al primer punt, es plantegen amb l’objectiu d’ampliar el parc actual d’instal·lacions esportives, recuperar espais per a la pràctica esportiva i ajudar les entitats a la renovació de les seves instal·lacions seguint models d’eficiència energètica. Algunes de les mesures proposades són la constitució d’un Pla d’infraestructures esportives municipals; la creació del cinturó esportiu de Barcelona o la recuperació del Palau d’Esports, entre altres.
D’altra banda, el segon aspecte clau busca donar rellevància política i capacitat de decisió al sector esportiu; incrementar la despesa pública en esport per habitant i augmentar les línies d’ajuts per entitats per a la promoció de l’esport femení, de base, social i adaptat. Hi destaquen entre d’altres el crear una Tinença d’Alcaldia/Regidoria d’Esports; la Descentralització de l’IBE o el Programa de patrocinadors de l’esport.
Finalment, la tercera qüestió de les mesures tenen l’objectiu de posicionar Barcelona com a capital de referència en el món de l’esport i intensificar l’acolliment de proves internacionals a la ciutat. Per això, es plantegen propostes com apostar per una candidatura pels Jocs Olímpics d’Estiu; més implicació en la candidatura pels JJOO Hivern 2030 o capitalitzar la Setmana Catalana de l’Esport.
Per Trias, la trobada ha estat “una bona manera d’apropar-se als veritables protagonistes de l’esport de la ciutat”. A més, no ha dubtat a assenyalar la falta de lideratge com un dels grans problemes de la gestió actual a Barcelona. “Hem de lluitar contra el lideratge equivocat que tenim a Barcelona i treballar per aconseguir que tots els ciutadans se sentin part de la ciutat”, ha detallat el candidat de Junts per Catalunya.
A més, Trias ha evidenciat la seva convicció en apostar per uns Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu amb Barcelona com a localització clau de l’esdeveniment el 2030. “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya, si volem acollir els Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Estar al servei del Pirineu sent conscients de l’espai que existeix, i no aprofitar- se d’ell”, ha conclòs.
Les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’, organitzades per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), pretén ser un espai de trobades amb personatges rellevants del món polític, social i esportiu a nivell català i internacional, per detallar les necessitats i exigències de les federacions esportives catalanes, i treballar per conjuntament construir una ciutat esportiva millor. El pròxim convidat serà el candidat del PSC, Jaume Collboni, que visitarà la seu de la UFEC el 23 de febrer.
Comparteix
24/1/2023
Toni Bou i Aina Florenza, estrelles de la 26a Festa de l’Esport
FESTA DE L'ESPORT CATALÀ
La nova edició de la Festa de l’Esport, organitzada per la Unió de...
Toni Bou i Aina Florenza, estrelles de la 26a Festa de l’Esport
FESTA DE L'ESPORT CATALÀ
La nova edició de la Festa de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diario SPORT, ha reunit al CaixaForum Barcelona a tot l’esport català, en una gala emotiva on els esportistes han estat els grans protagonistes
També han estat premiats Jesús Ángel Garcia Bragado (llegendari), David Martin (millor entrenador); Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona amb l’ELA (esperit esportiu), Laura Heredia (projecció femenina); Dennis González (projecció masculina); el FC Barcelona masculí de futbol sala (millor equip).
L’esport català ha celebrat aquest dimarts la seva gran festa anual en un esdeveniment que ha reunit a l’elit del nostre esport per repartir els premis als millors esportistes del 2022. La Festa de l’Esport Català, en la seva 26a edició, ha tingut com a grans estrelles Toni Bou i Aina Florenza en un CaixaForum Barcelona ple a vessar.
Personalitats del món esportiu i polític no s’han volgut perdre aquest esdeveniment esportiu, organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diario SPORT, que premia, any rere any, els i les esportistes i entitats més destacats de la temporada, així com aquells que mereixen un reconeixement especial per la seva trajectòria esportiva.
Com és tradició, la gala ha començat amb les intervencions dels organitzadors. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha destacat l’èxit de l’esport català a nivell internacional i ha demanat un nou esforç per part del Govern per acollir els Jocs d’Hivern de 2030 a Barcelona. Per la seva part, Lluís Mascaró, director del Diari Sport, ha afegit "quan vam començar fa 26 anys no ens podíem imaginar que seria aquesta gran festa. Han passat els millors. L'esport català és molt gran". Unes intervencions que han donat pas a l’entrega de reconeixements als grans protagonistes de l’any 2022 a l’esport català.
Toni Bou, que per 16è any consecutiu va assolir al 2022 els títols mundials de Trial tant en la modalitat indoor com a l’aire lliure, ha estat reconegut com a millor esportista català de l’any. “És una cursa molt llarga i amb molts èxits. A Catalunya hi ha molt de nivell. És molt difícil aconseguir aquest premi i estic molt orgullós”. A més, amb 32 títols mundials, s’ha convertit en el tercer esportista amb més títols de la història de totes les disciplines que existeixen.
L’altra gran protagonista ha estat l’Aina Florenza, actualment considerada millor jugadora d’hoquei patins del món, i que va tancar un 2022 excel·lent, convertint-se en campiona de la OK lliga i de la Copa d’Europa amb el Palau i Solità; i sots campiona del món amb la Selecció Espanyola. “Vaig començar molt jove i tot ha arribat molt aviat. Però ho agraeixo perquè si no fos per això, no estaria aquí”, ha detallat.
Durant la Festa, també s’han entregat altres premis. El Premi a l’Esportista amb Més Projecció masculí i femení han recaigut, respectivament, en el jove esportista de natació artística, Dennis González, campió del món junior de solo, tècnic i lliure; i en la pentatleta Laura Heredia, que aquest 2022 ha obtingut el primer or català i espanyol de la història al Campionat d’Europa U24.
David Martin, seleccionador estatal de waterpolo, ha recollit el Premi al Millor Entrenador, gràcies al títol de campió del món i la medalla de bronze al Campionat d’Europa. El Premi al Millor Equip Català ha anat a parar a l’equip masculí del FC Barcelona de futbol sala, protagonista d’un curs 2021/2022 històric, aixecant la lliga, Copa, Supercopa i la Futsal Champions League.
Un dels moments més emotius de la nit ha estat l’entrega del Premi a l’Esperit Esportiu a Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona per la seva implicació en la lluita contra l’ELA. Quasi 4,5 milions d’euros destinats a trobar un tractament eficaç van ser recaptats al partit entre el club blaugrana i el Manchester City, organitzat per Unzué. ”El partit al Camp Nou es va fer per la paraula 'amistat'. Les 91.000 van ajudar que fos un èxit, i a posar un granet de sorra més per lluitar contra l’ELA”, ha explicat l’exentrenador del Barça.
Per la seva banda, Jesús Ángel Garcia Bragado, exatleta especialitzat en marxa atlètica, ha pujat a l’escenari per rebre el Premi Llegendari després d’una carrera memorable on, entre molts èxits, es va convertir en l’atleta estatal amb més participacions en Jocs Olímpics (8 consecutius) i Campionats del Món (13) de la història.
Guillermo Álvarez, president de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, ha recollit el premi a la millor gestió federativa, gràcies a la seva impagable tasca de promoció i gestió de la pràctica esportiva subaquàtica al 2022, amb un increment important del nombre de llicències i activitats organitzades i importants èxits esportius a nivell estatal en la majoria de les seves disciplines. A tot això, cal sumar també la seva implicació a nivell social, amb programes d’èxit pel que fa a la inclusió, el respecte pel medi ambient, la igualtat de gènere i la seguretat esportiva.
Finalment, també s’han concedit dues mencions especials: a la Federació Catalana d’Esgrima pel seu centenari; i a la Fundació Unió Esportiva Cornellà pel seu foment de l’esport català.
La 26a Festa de l’Esport Català ha estat conduïda per la periodista Marta Carreras i amenitzada pels Stay Homas, reconegut grup de música català que ha delectat al públic amb tres actuacions.