CAT
29/4/2025
Promocionant una representació justa de les dones...
PROJECTE POWER
En el marc del projecte europeu POWER – La representació de les dones esportistes...
29/4/2025
'El Tennis Català s’ha tornat a posicionar com a gran...
ENTREVISTA A JORDI TAMAYO, REELEGIT PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS
Jordi Tamayo...
27/4/2025
Nova aliança entre la Federació Catalana de Voleibol i...
OFICINA D'ATENCIÓ ALS CLUBS
La Federació Catalana de Voleibol ha establert un acord de...
Promocionant una representació justa de les dones esportistes als mitjans: grup focal celebrat a Barcelona
PROJECTE POWER
En el marc del projecte europeu POWER – La representació de les dones esportistes als mitjans de comunicació, liderat per la UFEC, es va dur a terme recentment a Barcelona una enriquidora sessió de grup focal, emmarcada dins del paquet de treball 2: Recerca sobre la representació de les dones esportistes als mitjans.
La sessió va ser moderada per Sonia Güell, directora d’ESIDE, amb el suport de l’equip de UFEC, i va comptar amb la participació de representants de diverses entitats:
Aquest grup focal va proporcionar un espai per a l’intercanvi d’idees sobre diverses qüestions relacionades amb la desigualtat de gènere en la cobertura esportiva:
Les aportacions diverses i compromeses recollides durant la sessió s'utilitzaran per a la creació d'una estratègia i unes directrius pràctiques per a periodistes i responsables de comunicació. L'objectiu és fomentar una representació justa, sense estereotips i empoderadora de les dones esportistes.
Per més informació sobre el projecte: www.project-power.eu
'El Tennis Català s’ha tornat a posicionar com a gran referent estatal i internacional'
ENTREVISTA A JORDI TAMAYO, REELEGIT PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS
Jordi Tamayo inicia el seu tercer mandat com a president de la Federació Catalana de Tennis amb la mirada posada en la consolidació dels projectes ja engegats, la promoció del tennis de base, l’organització de grans esdeveniments internacionals i la digitalització del sector. Amb il·lusió renovada, assegura que els clubs i la inclusió continuaran sent pilars fonamentals del seu projecte.
Com afrontes aquest tercer mandat al capdavant de la Federació Catalana de Tennis? Quins objectius et marques com a prioritaris?
Afronto aquest tercer mandat amb il·lusió, responsabilitat i un fort compromís per continuar treballant per al conjunt del Tennis Català. Ens esperen quatre anys apassionants i engrescadors, després d’haver aconseguit tots els objectius que ens vàrem marcar en l’anterior legislatura: garantir la viabilitat econòmica, implementar nous models esportius i de gestió per salvaguardar el futur de la institució i tornar a posicionar la Federació Catalana de Tennis com a gran referent estatal i internacional. Ara, els objectius prioritaris són consolidar els projectes engegats, reforçar la base del nostre esport i seguir posicionant el Tennis Català, amb l’organització de grans esdeveniments internacionals a casa nostra. Això ens posiciona i hi seguirem apostant, sempre garantint la sostenibilitat de la Federació a llarg termini.
Ens pots concretar quins projectes destacaries com a claus per al desenvolupament del tennis català?
Els principals reptes de la Junta Directiva de la Federació per aquest nou mandat continuaran girant sempre al voltant de tres eixos estratègics, totalment connectats i transversals entre ells. Em refereixo a l’econòmic, l’esportiu i el servei als clubs. Tampoc ens podem oblidar de la importància de la internacionalització del Tennis Català, amb l’organització de grans esdeveniments que projecten Catalunya al món i, ara, reforçarem els acords amb diferents federacions o associacions, com ja vam fem en el seu moment amb Benín i actualment estem treballant amb el Govern xinès.
Com valores l’evolució del tennis català en els darrers anys, especialment en l’àmbit formatiu i de base?
La valoració és molt positiva. Hem vist un augment de la participació en categories de base i una millora del nivell competitiu gràcies als programes de formació i suport tècnic. A més, cada cop hi ha més clubs implicats en la formació de joves valors, cosa que ens fa ser optimistes de cara al futur. També cal destacar que des de l’FCT, aquest 2025 iniciarem el projecte de beques econòmiques a jugadors i jugadores amb potencial per esdevenir tennistes professionals. A més, seguirem potenciant els centres de referència de l’FCT a diferents parts del territori, donant prioritat a la descentralització, i al CAR de Sant Cugat. Volem continuar potenciant i promovent el tennis base, amb la Lliga Supertennis, en la qual participen cada any més de 800 nens i nenes amb edats compreses entre 7 i 9 anys de manera lúdico esportiva . Els joves jugadors i jugadores són el futur del Tennis Català. Els seguirem ajudant amb totes les eines que tinguem al nostre abast.
En aquest mandat, es preveuen accions per reforçar la presència del tennis català a nivell internacional?
Com hem dit abans, treballem els acords de col·laboració amb federacions i associacions d’àmbit internacional, on mostrem al món el nostre projecte docent i formatiu, liderem el projecte Erasmus + sobre sostenibilitat en el món de l’esport, i organitzem competicions internacionals, conjuntament amb els clubs i sota el paraigües de la marca Catalonia Open. Aquestes són algunes de les accions que continuarem duent a terme i potenciant en aquest àmbit per reforçar la presència del Tennis Català.
El projecte Erasmus+ de la Unió Europea “Benchmarking for Sport Sustainability” es desenvolupa conjuntament amb l’Associació de Tennis de Porto, la Federació Croata de Tennis, la Federació Eslovaca de Tennis, l’Escola Universitària Santa Anna de Pisa, Ecoserveis i Start-IT Studio. Amb aquest nou projecte, es continua millorant els serveis que l’FCT ofereix als clubs, creant una eina informàtica oberta amb indicadors estandarditzats a través de la qual els clubs puguin conèixer l’impacte ambiental de la seva activitat i disposar de millors pràctiques per optimitzar l’eficiència de les seves instal·lacions al llarg dels anys.
Pel que fa a les competicions internacionals, durant el 2024, es van disputar un total de 56 proves, el que suposa gairebé el 40% de les que s’organitzen en tot l’estat. Això demostra la capacitat organitzativa i social de tots els clubs de Catalunya, que fan una gran tasca per acollir a les seves instal·lacions tornejos de primer nivell internacional. Alhora, permet que tots els jugadors i jugadores no hagin de viatjar constantment per aconseguir punts, amb la despesa que comporta, i estar més a prop del seu somni, que és ser tennista professional.
Quines mesures concretes vol impulsar la Federació per fer més accessible i inclusiu el tennis arreu del territori?
Des de la Federació seguirem generant activitats promocionals destinades als més petits per anar-los introduint al nostre esport, sota el programa Descobrim el Tennis, que busca potenciar i dinamitzar el tennis als centres educatius perquè tots aquells nens i nenes puguin crear un vincle amb els clubs de la seva zona. Com he esmentat anteriorment, també s’ha consolidat el Supertennis, el Circuit Unitennis i el Sènior, així com la creació de nivells de competició per a garantir que tothom jugui al seu nivell i gaudeixi amb la competició, com la Lliga Catalana amb diferents nivells de joc en la qual participen cada any 13.000 jugadors i jugadores.
Així mateix, la Federació treballa el foment del tennis en diferents col·lectius específics, promocionant la pràctica esportiva, fomentant els hàbits de vida saludables, així com els valors educatius associats a l’esport arreu del territori català. Les set línies estratègiques de la Federació en aquest àmbit són: persones amb discapacitat física, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb deficiència visual o cegues, necessitats educatives especials, inserció laboral, els centres penitenciaris i la salut mental. Gràcies al fet d’estar liderant, com a president, el Comitè de Cadira de Rodes de la ITF, ens ha permès organitzar grans esdeveniments a nivell internacional, com el Màster ITF de tennis en cadira de rodes al Club Esportiu Emilio Sánchez o l’europeu de Para Standing Tennis a la seu de l’FCT. A més, el mes de juny d’aquest 2025, s’organitzarà també a la seu de l’FCT el mundial de Para Standing, amb el reconeixement de la ITF.
Quin paper han de jugar els clubs en aquest nou mandat, i com es pensa reforçar la seva relació amb la Federació?
Els clubs federats, que en són 225, són l’eix vertebrador del Tennis Català i, per això, seguirem apostant per millorar els serveis federatius a tots els club afiliats, generant-ne d’exclusius pel col·lectiu de Clubs d’Excel·lència, com les ajudes per l’organització de competicions internacionals, que s’han incrementat en un 100% en els darrers anys, i d’altres que no organitzen competicions internacionals. Recordem que els Clubs d’Excel·lència ho són tots aquells que compten amb tota l’Escola de Tennis amb llicència federativa, amb un torneig social sènior federat o dos juvenils, i amb tot l’equip tècnic amb la formació i llicència corresponent així com el registre al ROPEC.
Des que vam entrar, hem apostat sempre per la personalització. Volem ser una federació propera i amb menys burocràcia. En aquest sentit, a banda de les visites institucionals que realitzem als clubs, els tècnics de l’FCT també estan visitant els clubs d’arreu del territori català per veure les seves necessitats esportives i com els podem ajudar. El pla estratègic estableix un seguit d’ajuts als clubs afiliats, amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar la seva activitat.
Com veus el paper de la tecnologia i la digitalització en la modernització del tennis català, tant en la gestió com en la competició?
La tecnologia és clau per ser més eficients i atractius. Estem digitalitzant processos administratius, millorant les eines de gestió per als clubs i incorporant tecnologia a la competició, com el seguiment estadístic o sistemes d’anàlisi de joc. Tot això ens permetrà donar un millor servei i adaptar-nos als nous temps.
La tecnologia i la digitalització ens ajudarà a promocionar el tennis amateur. Estem treballant la promoció del tennis amateur a través de noves aplicacions perquè el tennis sigui accessible a tothom i per nivells. En els propers mesos es posarà a l’abast dels clubs aquesta eina per seguir fidelitzant els socis i sòcies dels clubs tennistes.
El tennis femení ha crescut en visibilitat els darrers anys. Quines accions específiques impulsaràs per seguir fomentant la participació femenina en aquest esport?
Sens dubte, el tennis femení ha viscut un creixement notable en visibilitat els darrers anys, i des de la Federació Catalana de Tennis estem compromesos a continuar fomentant aquesta tendència. Un exemple clar és el Catalonia Open WTA 125, que aquest any ha arribat a la tercera edició i s’ha disputat al CT Vic, després de l'èxit rotund de les dues primeres al CT Reus Monterols i al CT Lleida, no només pel nivell altíssim de les participants, sinó també per la gran resposta del públic. Aquesta competició s’ha consolidat com una plataforma clau per donar protagonisme a les tennistes i apropar el tennis femení al gran públic. El 2026 se celebrarà al CE CT La Bisbal.
Aquest torneig no només s’està consolidant dins del calendari internacional del circuit de tennis femení, sinó que també continua reforçant el compromís amb quatre aspectes claus del nostre Projecte Esportiu: el foment de l’esport femení, l’impuls de l’activitat circular, la descentralització de l’activitat i la internacionalització del Tennis Català. Amb l’organització del Catalonia Open WTA 125 posem en valor aquests punts, gaudint d’un tennis de gran nivell a casa nostra, generant referents femenines, organitzant un circuit femení S12 que enguany s’ha disputat al CT La Pobla Claramunt i que ha donat l’oportunitat a les finalistes de jugar a les pistes del torneig al costat de les seves referents. També amb altres activitats paral·leles, com la taula rodona “Dona, Talent i Esport”, en el qual van participar diferents representants d’institucions, clubs, actors rellevants pel foment de l’esport femení i la nostra ambaixadora del Tennis Català, Arantxa Sánchez Vicario. Tot això, amb un campionat WTA 125 que és itinerant, donant la possibilitat cada any a diferents clubs catalans d’acollir una prova del circuit professional femení. Ens enorgulleix veure com, any rere any, el Catalonia Open creix en prestigi, participació, impacte social, esportiu i segueix posicionant el Tennis Català on es mereix.
Nova aliança entre la Federació Catalana de Voleibol i l’Oficina d’Atenció als Clubs de la UFEC
OFICINA D'ATENCIÓ ALS CLUBS
La Federació Catalana de Voleibol ha establert un acord de col·laboració amb l’Oficina d’Atenció als Clubs de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), amb l’objectiu d’enfortir el suport als seus clubs afiliats.
Aquest acord permetrà que els clubs afiliats de la FCVb puguin tenir accés als serveis de l’oficina. Dins de l’acord s’oferiran cursos gratuïts de matèries pròpies de la gestió ordinària dels clubs, així com d’assessorament, eines i facilitats per tots aquells que ho demanin.
Amb aquest nou acord, els clubs afiliats a la Federació Catalana de Voleibol podran demanar, entre altres coses, assessorament integral sobre obligacions fiscals, assessorament en matèria economicofinancera, d’eines informàtiques de gestió diària; temes jurídics, com creació i constitució de clubs, dubtes legals, processos electorals o convocatòries dels òrgans de govern, passant per assessorament laboral, d’eines de màrqueting i també lingüístic.
L’acord ha estat signat per la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i el president de la UFEC, Gerard Esteva. Amb aquesta incorporació, la FCVb s’afegeix a la llista de federacions que treballen conjuntament amb l’oficina per donar més eines als seus clubs.
Tota la informació sobre els serveis disponibles i com accedir-hi està disponible a: https://oficinaclubs.cat/
29/4/2025
Promocionant una representació justa de les dones...
PROJECTE POWER
En el marc del projecte europeu POWER – La representació de les dones esportistes...
29/4/2025
Promocionant una representació justa de les dones esportistes als mitjans: grup focal celebrat a Barcelona
PROJECTE POWER
En el marc del projecte europeu POWER – La representació de les dones esportistes als mitjans de comunicació, liderat per la UFEC, es va dur a terme recentment a Barcelona una enriquidora sessió de grup focal, emmarcada dins del paquet de treball 2: Recerca sobre la representació de les dones esportistes als mitjans.
La sessió va ser moderada per Sonia Güell, directora d’ESIDE, amb el suport de l’equip de UFEC, i va comptar amb la participació de representants de diverses entitats:
Aquest grup focal va proporcionar un espai per a l’intercanvi d’idees sobre diverses qüestions relacionades amb la desigualtat de gènere en la cobertura esportiva:
Les aportacions diverses i compromeses recollides durant la sessió s'utilitzaran per a la creació d'una estratègia i unes directrius pràctiques per a periodistes i responsables de comunicació. L'objectiu és fomentar una representació justa, sense estereotips i empoderadora de les dones esportistes.
Per més informació sobre el projecte: www.project-power.eu
29/4/2025
'El Tennis Català s’ha tornat a posicionar com a gran...
ENTREVISTA A JORDI TAMAYO, REELEGIT PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS
Jordi Tamayo...
29/4/2025
'El Tennis Català s’ha tornat a posicionar com a gran referent estatal i internacional'
ENTREVISTA A JORDI TAMAYO, REELEGIT PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS
Jordi Tamayo inicia el seu tercer mandat com a president de la Federació Catalana de Tennis amb la mirada posada en la consolidació dels projectes ja engegats, la promoció del tennis de base, l’organització de grans esdeveniments internacionals i la digitalització del sector. Amb il·lusió renovada, assegura que els clubs i la inclusió continuaran sent pilars fonamentals del seu projecte.
Com afrontes aquest tercer mandat al capdavant de la Federació Catalana de Tennis? Quins objectius et marques com a prioritaris?
Afronto aquest tercer mandat amb il·lusió, responsabilitat i un fort compromís per continuar treballant per al conjunt del Tennis Català. Ens esperen quatre anys apassionants i engrescadors, després d’haver aconseguit tots els objectius que ens vàrem marcar en l’anterior legislatura: garantir la viabilitat econòmica, implementar nous models esportius i de gestió per salvaguardar el futur de la institució i tornar a posicionar la Federació Catalana de Tennis com a gran referent estatal i internacional. Ara, els objectius prioritaris són consolidar els projectes engegats, reforçar la base del nostre esport i seguir posicionant el Tennis Català, amb l’organització de grans esdeveniments internacionals a casa nostra. Això ens posiciona i hi seguirem apostant, sempre garantint la sostenibilitat de la Federació a llarg termini.
Ens pots concretar quins projectes destacaries com a claus per al desenvolupament del tennis català?
Els principals reptes de la Junta Directiva de la Federació per aquest nou mandat continuaran girant sempre al voltant de tres eixos estratègics, totalment connectats i transversals entre ells. Em refereixo a l’econòmic, l’esportiu i el servei als clubs. Tampoc ens podem oblidar de la importància de la internacionalització del Tennis Català, amb l’organització de grans esdeveniments que projecten Catalunya al món i, ara, reforçarem els acords amb diferents federacions o associacions, com ja vam fem en el seu moment amb Benín i actualment estem treballant amb el Govern xinès.
Com valores l’evolució del tennis català en els darrers anys, especialment en l’àmbit formatiu i de base?
La valoració és molt positiva. Hem vist un augment de la participació en categories de base i una millora del nivell competitiu gràcies als programes de formació i suport tècnic. A més, cada cop hi ha més clubs implicats en la formació de joves valors, cosa que ens fa ser optimistes de cara al futur. També cal destacar que des de l’FCT, aquest 2025 iniciarem el projecte de beques econòmiques a jugadors i jugadores amb potencial per esdevenir tennistes professionals. A més, seguirem potenciant els centres de referència de l’FCT a diferents parts del territori, donant prioritat a la descentralització, i al CAR de Sant Cugat. Volem continuar potenciant i promovent el tennis base, amb la Lliga Supertennis, en la qual participen cada any més de 800 nens i nenes amb edats compreses entre 7 i 9 anys de manera lúdico esportiva . Els joves jugadors i jugadores són el futur del Tennis Català. Els seguirem ajudant amb totes les eines que tinguem al nostre abast.
En aquest mandat, es preveuen accions per reforçar la presència del tennis català a nivell internacional?
Com hem dit abans, treballem els acords de col·laboració amb federacions i associacions d’àmbit internacional, on mostrem al món el nostre projecte docent i formatiu, liderem el projecte Erasmus + sobre sostenibilitat en el món de l’esport, i organitzem competicions internacionals, conjuntament amb els clubs i sota el paraigües de la marca Catalonia Open. Aquestes són algunes de les accions que continuarem duent a terme i potenciant en aquest àmbit per reforçar la presència del Tennis Català.
El projecte Erasmus+ de la Unió Europea “Benchmarking for Sport Sustainability” es desenvolupa conjuntament amb l’Associació de Tennis de Porto, la Federació Croata de Tennis, la Federació Eslovaca de Tennis, l’Escola Universitària Santa Anna de Pisa, Ecoserveis i Start-IT Studio. Amb aquest nou projecte, es continua millorant els serveis que l’FCT ofereix als clubs, creant una eina informàtica oberta amb indicadors estandarditzats a través de la qual els clubs puguin conèixer l’impacte ambiental de la seva activitat i disposar de millors pràctiques per optimitzar l’eficiència de les seves instal·lacions al llarg dels anys.
Pel que fa a les competicions internacionals, durant el 2024, es van disputar un total de 56 proves, el que suposa gairebé el 40% de les que s’organitzen en tot l’estat. Això demostra la capacitat organitzativa i social de tots els clubs de Catalunya, que fan una gran tasca per acollir a les seves instal·lacions tornejos de primer nivell internacional. Alhora, permet que tots els jugadors i jugadores no hagin de viatjar constantment per aconseguir punts, amb la despesa que comporta, i estar més a prop del seu somni, que és ser tennista professional.
Quines mesures concretes vol impulsar la Federació per fer més accessible i inclusiu el tennis arreu del territori?
Des de la Federació seguirem generant activitats promocionals destinades als més petits per anar-los introduint al nostre esport, sota el programa Descobrim el Tennis, que busca potenciar i dinamitzar el tennis als centres educatius perquè tots aquells nens i nenes puguin crear un vincle amb els clubs de la seva zona. Com he esmentat anteriorment, també s’ha consolidat el Supertennis, el Circuit Unitennis i el Sènior, així com la creació de nivells de competició per a garantir que tothom jugui al seu nivell i gaudeixi amb la competició, com la Lliga Catalana amb diferents nivells de joc en la qual participen cada any 13.000 jugadors i jugadores.
Així mateix, la Federació treballa el foment del tennis en diferents col·lectius específics, promocionant la pràctica esportiva, fomentant els hàbits de vida saludables, així com els valors educatius associats a l’esport arreu del territori català. Les set línies estratègiques de la Federació en aquest àmbit són: persones amb discapacitat física, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb deficiència visual o cegues, necessitats educatives especials, inserció laboral, els centres penitenciaris i la salut mental. Gràcies al fet d’estar liderant, com a president, el Comitè de Cadira de Rodes de la ITF, ens ha permès organitzar grans esdeveniments a nivell internacional, com el Màster ITF de tennis en cadira de rodes al Club Esportiu Emilio Sánchez o l’europeu de Para Standing Tennis a la seu de l’FCT. A més, el mes de juny d’aquest 2025, s’organitzarà també a la seu de l’FCT el mundial de Para Standing, amb el reconeixement de la ITF.
Quin paper han de jugar els clubs en aquest nou mandat, i com es pensa reforçar la seva relació amb la Federació?
Els clubs federats, que en són 225, són l’eix vertebrador del Tennis Català i, per això, seguirem apostant per millorar els serveis federatius a tots els club afiliats, generant-ne d’exclusius pel col·lectiu de Clubs d’Excel·lència, com les ajudes per l’organització de competicions internacionals, que s’han incrementat en un 100% en els darrers anys, i d’altres que no organitzen competicions internacionals. Recordem que els Clubs d’Excel·lència ho són tots aquells que compten amb tota l’Escola de Tennis amb llicència federativa, amb un torneig social sènior federat o dos juvenils, i amb tot l’equip tècnic amb la formació i llicència corresponent així com el registre al ROPEC.
Des que vam entrar, hem apostat sempre per la personalització. Volem ser una federació propera i amb menys burocràcia. En aquest sentit, a banda de les visites institucionals que realitzem als clubs, els tècnics de l’FCT també estan visitant els clubs d’arreu del territori català per veure les seves necessitats esportives i com els podem ajudar. El pla estratègic estableix un seguit d’ajuts als clubs afiliats, amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar la seva activitat.
Com veus el paper de la tecnologia i la digitalització en la modernització del tennis català, tant en la gestió com en la competició?
La tecnologia és clau per ser més eficients i atractius. Estem digitalitzant processos administratius, millorant les eines de gestió per als clubs i incorporant tecnologia a la competició, com el seguiment estadístic o sistemes d’anàlisi de joc. Tot això ens permetrà donar un millor servei i adaptar-nos als nous temps.
La tecnologia i la digitalització ens ajudarà a promocionar el tennis amateur. Estem treballant la promoció del tennis amateur a través de noves aplicacions perquè el tennis sigui accessible a tothom i per nivells. En els propers mesos es posarà a l’abast dels clubs aquesta eina per seguir fidelitzant els socis i sòcies dels clubs tennistes.
El tennis femení ha crescut en visibilitat els darrers anys. Quines accions específiques impulsaràs per seguir fomentant la participació femenina en aquest esport?
Sens dubte, el tennis femení ha viscut un creixement notable en visibilitat els darrers anys, i des de la Federació Catalana de Tennis estem compromesos a continuar fomentant aquesta tendència. Un exemple clar és el Catalonia Open WTA 125, que aquest any ha arribat a la tercera edició i s’ha disputat al CT Vic, després de l'èxit rotund de les dues primeres al CT Reus Monterols i al CT Lleida, no només pel nivell altíssim de les participants, sinó també per la gran resposta del públic. Aquesta competició s’ha consolidat com una plataforma clau per donar protagonisme a les tennistes i apropar el tennis femení al gran públic. El 2026 se celebrarà al CE CT La Bisbal.
Aquest torneig no només s’està consolidant dins del calendari internacional del circuit de tennis femení, sinó que també continua reforçant el compromís amb quatre aspectes claus del nostre Projecte Esportiu: el foment de l’esport femení, l’impuls de l’activitat circular, la descentralització de l’activitat i la internacionalització del Tennis Català. Amb l’organització del Catalonia Open WTA 125 posem en valor aquests punts, gaudint d’un tennis de gran nivell a casa nostra, generant referents femenines, organitzant un circuit femení S12 que enguany s’ha disputat al CT La Pobla Claramunt i que ha donat l’oportunitat a les finalistes de jugar a les pistes del torneig al costat de les seves referents. També amb altres activitats paral·leles, com la taula rodona “Dona, Talent i Esport”, en el qual van participar diferents representants d’institucions, clubs, actors rellevants pel foment de l’esport femení i la nostra ambaixadora del Tennis Català, Arantxa Sánchez Vicario. Tot això, amb un campionat WTA 125 que és itinerant, donant la possibilitat cada any a diferents clubs catalans d’acollir una prova del circuit professional femení. Ens enorgulleix veure com, any rere any, el Catalonia Open creix en prestigi, participació, impacte social, esportiu i segueix posicionant el Tennis Català on es mereix.
27/4/2025
Nova aliança entre la Federació Catalana de Voleibol i...
OFICINA D'ATENCIÓ ALS CLUBS
La Federació Catalana de Voleibol ha establert un acord de...
27/4/2025
Nova aliança entre la Federació Catalana de Voleibol i l’Oficina d’Atenció als Clubs de la UFEC
OFICINA D'ATENCIÓ ALS CLUBS
La Federació Catalana de Voleibol ha establert un acord de col·laboració amb l’Oficina d’Atenció als Clubs de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), amb l’objectiu d’enfortir el suport als seus clubs afiliats.
Aquest acord permetrà que els clubs afiliats de la FCVb puguin tenir accés als serveis de l’oficina. Dins de l’acord s’oferiran cursos gratuïts de matèries pròpies de la gestió ordinària dels clubs, així com d’assessorament, eines i facilitats per tots aquells que ho demanin.
Amb aquest nou acord, els clubs afiliats a la Federació Catalana de Voleibol podran demanar, entre altres coses, assessorament integral sobre obligacions fiscals, assessorament en matèria economicofinancera, d’eines informàtiques de gestió diària; temes jurídics, com creació i constitució de clubs, dubtes legals, processos electorals o convocatòries dels òrgans de govern, passant per assessorament laboral, d’eines de màrqueting i també lingüístic.
L’acord ha estat signat per la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i el president de la UFEC, Gerard Esteva. Amb aquesta incorporació, la FCVb s’afegeix a la llista de federacions que treballen conjuntament amb l’oficina per donar més eines als seus clubs.
Tota la informació sobre els serveis disponibles i com accedir-hi està disponible a: https://oficinaclubs.cat/
Resum UFEC 2024
Rambla Catalunya 81, pral
08008 Barcelona
tel: 93 487 45 75 | fax: 93 488 04 75