9 joves d’INSERsport aproven el curs d’arbitratge de la FC Futbol Sala

By 17 de maig de 2019INSERsport

Leti, Maite, Nono, Samuel, Cristian, Sergio, Nico, Annass i Almuhannad van exemplificar el passat dimecres 8 de maig la solidesa i projecció d’INSERsport aprovant l’examen i el curs d’arbitratge de futbol sala que els obrirà portes per treballar de forma remunerada la pròxima temporada. Després d’un curs impartit per la Federació Catalana de Futbol Sala des del 25 de febrer, els nou aspirants han aconseguit l’objectiu amb què van iniciar la formació

Un cas il·lustratiu és el del Samuel Vargas, que va arribar al projecte després que un professor del curs d’esports que cursa li recomanés en veure’l interessat en la tasca arbitral. “No només es tracta de la inserció laboral, sinó també de l’ambient que hem creat amb companys, professors i l’equip de psicòlegs”, observa Samuel. Ell, com tots els seus companys, ha vist en el curs d’arbitratge una forma d’autodemostrar-se que els reptes són assolibles amb esforç i empenta.

De la mateixa manera, Maite Cano, que va arribar al projecte social de la UFEC aconsellada per un membre del personal de l’Escola d’Oportunitats de Sant Adrià del Besòs, explica que “el millor de la iniciativa ha estat emprendre un viatge en comunitat i divertir-se a través d’una activitat tan sana i enriquidora com l’esport”.

Un futur millor
Tots nou han estat sota el paraigua de José Manuel Vieitez, un nouvingut a la família d’INSERsport amb una dilatada trajectòria en el món de l’arbitratge: va ser President dels Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol durant catorze anys. Vieitez veu una doble aplicabilitat a la llicència que els joves han certificat: “no només han après un ofici i han assumit competències bàsiques com la gestió de les emocions i la motivació, sinó que ara també tindran ocupades unes tardes que no passaran al carrer”.

Leave a Reply