“Adoro la motivació d’aquests nois i noies”

By 24 de maig de 2019General
Grup de joves INSERsport

La formació de futbol 11 d’INSERsport ha finalitzat aquesta setmana

L’Eduardo Castillo només porta dos anys impartint formacions pel títol de Monitor de Futbol per a la Federació Catalana de Futbol, però ja comença a percebre la gratitud i el reconeixement que la seva feina genera.

Acabat d’aterrar a INSERsport en l’actual edició, aquest formador està encantat amb l’experiència de treballar amb nois en risc d’exclusió social: “El grup que m’ha tocat és fantàstic. Responen amb atenció a classes teòriques d’entre tres i quatre hores i amb compromís a les demostracions pràctiques” explica Castillo. “Adoro la seva motivació”, segueix el tècnic, “si dissenyo una jugada, moren pel que gol que acabem de traçar”, rebla.

Una de les claus d’aquesta satisfacció professional rau en l’ambient de fraternitat creat pels membres del grup durant la formació. Un dels seus artífex és l’Èric Luque, de 16 anys, que titlla els qui l’acompanyen en aquest camí de “bons amics”, ja que “un cop comences a obrir-te amb un col·lectiu, ja no els pots considerar companys”.

La situació externa de cadascun dels membres es veu reflectida en el funcionament coral. “L’entorn és clau quan et vols apuntar a una formació: que els pares et posin pals a les rodes no és el mateix que ho aprovin”, recorda Adrià López, de 18 anys, que ha pogut sumar-se i destacar-se a INSERsport gràcies al suport dels seus pares i als valors d’esforç i sacrifici que li han inculcat.

D’altres, com el Mohamed Oulad, posen la mira en la flexibilitat d’un curs que “permet la seva compaginació amb els estudis o un treball estable”. Per a Mohamed, l’èxit del curs radica en la seva aplicabilitat: “No només suposa una sortida clara al món laboral, sinó que n’extreus ensenyaments útils, sobretot de l’hora de psicologia dels dijous, que et permet treballar la gestió emocional o la comunicació”, ha reblat el jove de 17 anys, encantat amb un projecte que no para de créixer.

Leave a Reply