Ainoa

“M’ho he passat bé al curs i els professors m’han ajudat molt”.

Amb només cinc anys, l’Ainoa va ser portada a Almeria a un centre de menors amb la seva germana fins que part de la seva família materna es va fer càrrec de les dues. Als 12 anys va tornar a Catalunya, sense la germana, però continua vivint tutelada, lluny de la seva mare, amb qui manté una relació difícil. La seva experiència vital l’ha fet una noia de caràcter, i amb el temps ha guanyat en autocontrol.

“Ara ets més conscient del que et passa i et preguntes per què. Quan ets petita només penses a jugar”, recorda. INSERsport l’ha ajudat a evadir-se dels seus problemes a l’hora que li dona una oportunitat laboral. “Surto i em distrec. I no estic pensant tot el temps per què soc a un centre”, assegura. Ainoa ha fet el curs de la Federació Catalana de Voleibol per poder fer d’àrbitre territorial B. “M’ho he passat bé al curs i els professors m’han ajudat molt. Els voluntaris també. Gràcies a ells he pensat en la gent que té problemes però lluita pels seus objectius i els seus somnis”, explica.

“M’he sentit molt a gust amb les classes, m’heu entès. Els professors no m’han pressionat i han anat al meu ritme. Estan per tu perquè no et perdis”, assegura. Després del curs, vol seguir estudiant: educació infantil, integració social i criminologia. De moment, però, acabarà l’ESO i compaginarà els estudis amb la feina. Amb INSERsport ara té un accés més al mercat laboral.

“Que què he aprés? Que tot esforç té la seva recompensa”, rebla l’Ainoa.