“Aquest programa et garanteix l’èxit si de veritat l’has perseguit”

By 29 de maig de 2019INSERsport

Joaquin Ventura és el primer a implicar-se perquè la formació que imparteix a INSERsport tingui èxit. Com a resultat, ha aconseguit que la meitat dels i les alumnes que es van presentar a l’examen del títol d’àrbitre territorial B de la Federació Catalana de Voleibol hagin aprovat després d’un curs molt intens d’un mes i mig.

“Dels sis joves que van acabar el curs, tres han aprovat i dos han promès tornar a intentar-ho”, explica Ventura, que veu en la implicació i la insistència els puntals d’un projecte que cada any creix i que “garanteix l’èxit si de veritat es vol i s’ha perseguit”. En aquesta línia, Ventura lamenta l’apatia o falta de motivació de tots aquells nois i noies que, per diferents motius, van renunciar a la formació, desaprofitant així “unes eines útils de cara al seu futur”.


Una d’elles és la finestra ràpida i viable que el curs ofereix al mercat laboral. Tanmateix, el propi sistema ja es guarda de protegir els joves de qualsevol risc derivat de la precipitació. “Comencen fent d’anotadors de taula. És una bona forma d’anar assumint responsabilitats sense el grau d’exposició de l’àrbitre principal”, explica Ventura. Una de les alumnes que ja ha exercit d’anotadora en fins a nou ocasions des que aprovés l’examen és la Jorgina De Vega.


Arribada a INSERsport després que una de les organitzadores del programa li recomanés a la seva mare, ha aconseguit el seu objectiu en poc més d’un mes i mig. “Al principi estàs nerviosa i pots cometre errors, però de seguida agafes la mecànica i et surt tot”, explica ella sobre les seves primeres passes en el món de l’arbitratge. Com a agraïment, la Jorgina només té bones paraules per al projecte d’Acció Social de la UFEC: “el tornaria a fer perquè m’ha brindat una formació i uns recursos molt útils; a més d’una feina per afrontar les meves petites despeses”.

Leave a Reply