Douae

“Vull treballar de monitora de discapacitats i ser una atleta d’alt nivell”.

La Douae va arribar del Marroc amb 12 anys. És la més gran de quatre germans, dues noies i dos nois. Sovint ha hagut de fer-se càrrec d’ells. “Recordo el primer dia d’escola. Va venir una mestra i no l’entenia. La mirava. Em va parlar en anglès i tampoc l’entenia. Vaig tenir por. Quan tornava a casa de l’escola també tenia por de perdre’m. Per sort tot va passar aviat”, explica.

La seva experiència vital l’ha fet aprendre més ràpid, ser més organitzada i concentrar-se més en el que fa. L’esport l’ha ajudat molt. “No només físicament sinó també en el terreny psicològic”, admet la Douae.

Gràcies a INSERsport ha pogut desenvolupar la seva passió. “Des que era petita m’agradava l’esport. Vaig fer un grau mig i una de les assignatures era entrenar persones amb discapacitat”, explica. “És el que vull fer”, diu. La Douae ha fet el curs de la Federació Catalana d’Esports per a Discapacitats Intel·lectuals (ACELL) amb el qual podrà exercir com a auxiliar de monitor d’esport i lleure adaptat per a persones amb aquest tipus de discapacitat. “Vull treballar d’això i ser una atleta d’alt nivell internacional”, afegeix.