“INSERsport és com una segona escola però més pràctica i divertida”

By 13 de juny de 2019General
INSERsport futbol sala Premià de Dalt

Curs d’arbitratge de futbol sala

Tot i comptar amb un extens bagatge al sector arbitral, Josep González s’ha estrenat aquest any en la formació de nois i noies en risc d’exclusió social. Ho ha fet mitjançant el curs d’arbitratge de futbol sala que INSERsport i la Federació Catalana de Futbol Sala han posat a disposició dels interessats a Premià de Dalt des del 12 de març al 18 de juny, i que buscava inquilí a l’aula.

“Les situacions personals afecten molt aquests nois. Ser divertit i premiar-los pel que fan és la clau perquè et segueixin”, explica González, que ha sabut connectar amb els seus deixebles i motivar-los a aprendre. La seva tasca no ha passat desapercebuda entre els seus alumnes. L’Alejandro, de 16 anys, valora enormement el “dinamisme” amb què el Josep imparteix les classes, tot preservant sempre la voluntat d’“aprofundir en conceptes i normes, fent d’INSERsport una segona escola, però més pràctica i divertida”.

Un dels elements que permet al Josep fer la feina amb seguretat és l’estructura humana que envolta el projecte. En aquest sentit, Adrià, alumne de la formació i propietari d’un bar amb només 19 anys, ha volgut ressaltar la tasca del servei de psicòlegs, que li ha permès aprendre “tècniques essencials per a portar un negoci, com el lideratge, la motivació o la autoconfiança”.

Així mateix, l’Abderrahim, de 16 anys, també assegura trobar-se molt satisfet en una instrucció a la qual s’ha inscrit amb l’objectiu “d’aportar diners a una economia domèstica supeditada al pare, de qui depenen fins a cinc persones”. Un cas similar al de l’Ayoub, de 17 anys, que va buscar en INSERsport “una sortida laboral ràpida i viable” per contribuir a casa.

A poc temps per acabar la formació, Josep González veu els seus nois preparats per passar l’examen: “Jo ja els he parlat del reglament, hem fet teoria i pràctiques… ara els toca a ells demostrar que poden fer-ho”.

Leave a Reply