“INSERsport és un curs molt pràctic i compaginable amb altres estudis o una feina”

By 7 de juny de 2019General

Curs d’auxiliar de taula de bàsquet
Mohamed El Jabri va arribar a la família d’INSERsport orientat pel Punt d’Informació Juvenil La Fletxa de Premià, on un assistenta social va indicar-li que aquí podria complir el seu objectiu de convertir-se en auxiliar de taula de bàsquet. Amant de la cistella des de ben petit, Mohamed va iniciar el 12 de març una formació de poc més de dos mesos amb què pretenia, a més d’aconseguir una titulació, demostrar als seus pares que, als seus 17 anys, ja és tot un adult. “No volien que m’hi apuntés per si condicionava el meu rendiment a segon de batxillerat”, relata el jove, que ha aconseguit sortir-se’n finalment compaginant ambdós àmbits.

Amb tot, els problemes no es van limitar als factors externs. L’estabilitat del grup trontollava a mesura que els companys anaven abandonant el curs, en una altra prova de foc per al Mohamed: “Dels vuit que vam començar, només en quedem dos. Uns ho van deixar per falta de temps; d’altres, per falta de compromís. Jo no em vaig deixar endur, i vaig continuar amb aquest curs tan curt i dinàmic que obre tantes portes”.

Una de les claus perquè romangués a INSERsport va ser la Mònica Castaño, instructora del curs amb trajectòria al sector gràcies a experiències a Sant Roc o Bon Pastor. “Aquests nois arrosseguen a l’aula tot el que porten de casa. A vegades estan tensos i t’hi has d’apropar per tranquil·litzar-los”, explica ella, que no ha limitat el seu rol al de professora, sinó que ha volgut conèixer de prop un grup que se li ha revelat com “enormement vital i engrescador”.

En aquest sentit, la Mònica sosté que donar als nois una missió, sobretot si està relacionada amb un esport que els agradi, és fonamental perquè se centrin: “Tenir una responsabilitat és magnífic. I més si saben que amb allò que guanyin podran ajudar a casa”.

Leave a Reply