Joaquim

“La meva manera d’afrontar el curs és no tenir present la situació d’exclusió social dels i les joves”

Joaquim Ventura és el primer a desviure’s perquè la formació que imparteix a INSERsport des de la creació del projecte tingui èxit. Per aquesta raó, també és el primer a frustrar-se quan alguns dels joves que arriben per cursar la titulació d’Àrbitre de Vòlei de Territorial B desisteixen: “Costa pair que hi hagi nanos que no vulguin utilitzar les eines que se’ls brinda”, afirma.

Tanmateix, l’arbre no li tapa el bosc, i ell mateix s’alegra quan recorda que “dels sis alumnes que teníem, tres han passat el curs i dos han assegurat que tornaran a intentar-ho”. En aquest sentit, Joaquim té clara la recepta per passar l’examen: “Aquest programa t’assegura l’èxit si de veritat el vols i l’has perseguit”.

Amb la missió de preparar-los per a la seva entrada al món laboral, Joaquim ha brindat als seus deixebles tots els coneixements necessaris per tenir una bona base teòrica i elaborar una acta. “Començar a una taula és una bona forma d’anar assumint responsabilitats en un partit sense el risc d’exposició de l’àrbitre principal”. Ningú queda exclòs d’aquesta oportunitat. Ni tan sols per barreres culturals. “Tenim un noi que assisteix a totes les classes i que només parla àrab. Li he aconseguit un reglament en el seu idioma perquè se senti integrat”, rebla Ventura, il·lusionat d’implicar-se amb els altres.