Pep

“Les seves situacions personals afecten molt aquests nois. S’ha de saber ser divertit i amable i premiar-los pel que fan”

Tot i comptar amb una llarga trajectòria en la formació d’arbitratge de futbol sala, aquest és el primer curs que Josep González imparteix per a joves en risc d’exclusió social. La seva estrena davant d’un públic desconegut l’ha deixat sensacions inèdites i li ha plantejat reptes interessants. “Són nois amb un problema de motivació. A molts els falten les ganes, la base per aprendre, i sovint els he de convèncer que poden fer allò que es plantegin”.

Segons el propi Pep, el grup reunit enguany és “molt heterogeni”, perquè, tot i ser majoritàriament masculí (només hi ha una noia), comprèn una franja d’edat que va des dels 16 als 22 anys i uns interessos radicalment diversos quant a la seves preferències entre estudiar o treballar. “Més enllà de les diferències que hi veig entre ells, s’ha de destacar que l’ambient és molt bo i que s’ajuden quan tenen un problema”, recorda el formador.

“Jo ja els he parlat del reglament, hem fet teoria i pràctiques sobre el posicionament, l’actitud arbitral, les responsabilitats del col·legiat… ara els toca a ells demostrar que poden fer-ho”, tanca Pep, orgullós de la feina feta.