La Cursa dels Nassos 2019, la cursa més ràpida

By 20 de desembre de 2019INSERsport

Enguany, la darrera cursa de l’any és més solidària que mai: els participants poden fer donacions al projecte INSERsport, el projecte d’inserció laboral de la UFEC

Resten menys de 15 dies per a la darrera cursa de l’any, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb la direcció executiva de La Sansi, que se celebrarà el proper 31 de desembre a les 17.30h. Fins a 29 llebres ajudaran als corredors i corredores a aconseguir el seu objectiu d’arribar a la meta en el seu millor temps.

Les inscripcions van al mateix ritme que edicions anteriors, i amb la tendència creixent a inscriure’s els últims dies. L’objectiu és superar el rècord de participació de la prova, que es troba en els 11.454 participants de l’any 2013, i millorar els 10.526 de l’edició anterior. El percentatge de participació femenina és per ara del 30,12%, la qual cosa significa que la proporció de corredores es manté.

Enguany, com a novetat, s’aposta per uns avituallaments més sostenibles, mitjançant aigua de canalització de la xarxa pública subministrada en gots de cartró que oferirà l’organització. Per aquesta edició es   recolliran   els   xips   blancs   a   l’arribada,   una   important  mesura mediambiental que evita la contaminació que provoquen els seus components. Si finalment no es participa a la cursa, el xip blanc continua tenint el mateix valor i es pot fer arribar personalment o per correu al Club La Sansi.

Així doncs, el 31 de desembre, a les 17.30 hores, es donarà el tret de sortida de la Cursa dels Nassos 2019 amb un espectacle de foc i llums làser. Un any més, al carrer Selva de Mar amb la plaça Ramon Calsina començaran els 10 kilòmetres de recorregut per tot el litoral marítim fins a Pla de Palau, des d’on es tornarà al punt de sortida. El 2018 va ser la cursa més ràpida de 10k de la història de Catalunya.

La cursa més ràpida
La Cursa dels Nassos té un dels recorreguts de 10k més ràpids dels que es disputen a la ciutat. L’edició de 2018 va ser la cursa de 10k més ràpida de Catalunya de tota la història: 14 corredors van baixar de 29’45”.

És una cursa molt popular, en la qual participen esportistes de més de 50 països, seduïts a més pel fet de passar el cap d’any a Barcelona. Tot i ser una cursa molt popular i festiva, cada any participen un gran numero d’atletes d’elit. Aquests són alguns dels principals noms confirmats a  data d’avui per a la present edició:

Una cursa solidària
Enguany, les aportacions benèfiques voluntàries que fan els participants a l’hora de fer la inscripció, es destinen íntegrament a INSERsport, el projecte de l’Àrea social de la UFEC que treballa en la formació i inserció laboral de joves en risc d’exclusió social a través de l’esport.

A més, com ja és habitual, Esport Solidari Internacional-ESI, fundació esportiva sense ànim de lucre, disposarà d’un espai a la Fira del Corredor per recollir material esportiu de segona mà, com roba, calçat o pilotes, que es destina a facilitar que infants i joves puguin practicar esport.

Leave a Reply