Mònica

“La clau per gestionar un grup com aquest és guanyar-te la seva confiança i fer-los veure les coses amb positivitat”

Tot i que la Mònica compta ja amb un cert bagatge en la formació de joves en risc d’exclusió social després de tres anys participant en projectes a Sant Roc o Bon Pastor, l’edició d’enguany ha estat la de la seva benvinguda a la família d’INSERsport. Amb un grup heterogeni quant a la procedència dels seus membres però unit en una actitud vital i engrescadora coral, la Mònica ha pogut transmetre tot els seus coneixements sobre les regles del joc, la feina i tipologia de l’auxiliar de taula o els conceptes analítics del visionat del partit.

Una de les claus de l’èxit del curs impartit ha estat, amb tota seguretat, que ja sabia a què s’exposava: “Aquests nois arrosseguen a l’aula allò que porten de casa. A vegades, estan tensos i t’has d’apropar a ells i tranquil·litzar-los”. En aquests casos, s’ha de buscar una forma per canalitzar aquesta frustració i convertir-la en atenció als estudis: “Sobretot se’ls ha de fer partícips. Fomentar el role-playing i el treball en equip, ja que entre ells s’entenen”, recomana la Mònica.

I és que, segons aquesta formadora, donar-los una missió, sobretot si està relacionada amb un element tan addictiu com l’esport, és fonamental perquè se centrin: “Tenir una responsabilitat és magnífic. I més si saben que amb els diners que guanyin poden ajudar a casa”.