Segona reunió de l’equip del projecte ASPIRE

By 24 de maig de 2018General

Avui i demà divendres estarem treballant amb l’equip del projecte ASPIRE (Activity, Sport, Play for the Inclusion of Refugees in Europe) a Berlín. Aquesta és la segona trobada d’un programa que va començar a caminar el mes de febrer del 2017 i en el qual Acció Social de la UFEC es va implicar des del primer moment.

En aquesta reunió de dos dies a la capital d’Alemanya, es presenten les recerques realitzades per partners del projecte com ICSSPE sobre com l’esport ajuda a la integració de les persones refugiades, els “testing” realitzats a diferents països per diferents federacions esportives (a Catalunya l’ha fet la Federació Catalana de Tennis) i clubs. També s’examina el pla d’activitats del projecte, es treballa en la planificació i el disseny de les sessions que diferents dels partners del projecte organitzarem amb agents de l’esport a diferents països (la UFEC organitzarà aquesta sessió al primer semestre del 2019 a Barcelona), intercanviem experiències sobre l’experiència de cada un dels partners respecte a la temàtica del projecte, etc.

L’Àrea d’Acció social de la UFEC i la Fundació UFEC impulsen i donen suport a diversos projectes per millorar la vida de les persones refugiades a través de l’esport:

  • Projecte pilot que realitza la UFEC perquè les persones refugiades gaudeixin d’accés gratuit als CEM’s. L’ajuntament de Barcelona implementa el projecte a diferents CEM’s.
  • INSERsport: en aquesta segona edició augmenta el nombre de refugiats i refugiades (principalment de Siria i Veneçuela) que participen en el projecte.
  • Welcome league: lligueta de futbol que es realitzarà al setembre al CEM estació del nord entre diferents col·lectius en risc com els refugiats/des.

Leave a Reply