Què fem

QUÈ FEM

Combinem l’esport, l’educació i el treball en xarxa per reforçar la cohesió social. A través d’aquests, oferim un programa esportiu prosocial amb l’objectiu de minimitzar els factors que contribueixen en l’adopció d’idees i comportaments violents en la joventut.

SPEY inclou la pràctica esportiva, les competències transversals, els valors, els jocs (la creació d’un joc de taula i sessions d’e-games), el senderisme, activitats lúdiques, participació en esdeveniments esportius, voluntariat i altres accions per aconseguir els objectius del projecte. Així és com combinem esports i educació.

Les administracions públiques i el treball en xarxa són vitals per al desenvolupament del projecte en tots els seus aspectes, que abasten des de la cessió de pistes esportives, camps i gimnasos a promoure el projecte i replicar-lo en altres zones veïnals i ciutats. Per aconseguir aquest objectiu, el programa està creat per ser replicat a diferents ciutats europees per altres organitzacions.

Per poder contribuir a la cohesió social, la implicació de diferents agents socials tals com l’administració pública, les federacions esportives i els clubs i ONGs és essencial.

SPEY pren una perspectiva internacional, ja que té el suport acadèmic en l’àmbit nacional i internacional. Experts en el procés de radicalització violenta i la seva prevenció creen, apliquen i avaluen el projecte a cada etapa. D’aquesta manera, la literatura acadèmica s’usa per examinar i analitzar el desenvolupament i l’efectivitat del programa SPEY. La contribució teòrica va de la mà de l’aplicació pràctica del programa.

Per aquest motius estem

Creant i compartint el programa

Diversos documents, tals com la guia de bones pràctiques en tres idiomes, s’estan creant per difondre SPEY. Un joc de taula, també en tres idiomes, s’utilitzarà com a eina lúdica en diferents organitzacions per augmentar la sensibilització sobre el procés de radicalització.

Desenvolupant eines de mesura i identificació

Estem generant enquestes, recol·lecció de dades i articles acadèmics per mesurar l’efectivitat dels programes dissenyats per a la prevenció de l’extremisme.

Fent esport, millorant el benestar i generant oportunitats als i les joves

Volem millorar el benestar, les habilitats i els valors a través de sessions de competències transversals i esport. També volem que els joves aprenguin nous esports a través de la seva pràctica. El treball en xarxa amb diversos actors socials, ONGs i institucions s’utilitza per acompanyar a cada participant.

Formant entrenadors i professionals que treballen amb joves

Estem desenvolupant una guia d’eines específica per a entrenadors i professionals amb una explicació acurada del procés de radicalització i la seva prevenció a través de la pràctica esportiva.

Cooperant amb diferents actors socials locals i la UE

Treballem a partir de la creació d’un triangle d’intervenció entre administracions públiques, esports, organitzacions i ONGs.

Compartint el projecte per poder implementar-lo en altres països

La guia de bones pràctiques ajudarà a replicar el projecte a altres països de la UE.