Tret de sortida a una nova edició d’INSERsport

By 9 de novembre de 2023General, INSERsport

Les darreres setmanes ha començat una nova edició del programa INSERsport, projecte punter de l’Àrea d’Acció Social i Internacional de l’UFEC. INSERsport té l’objectiu de promoure l’inclusió sociolaboral de joves en risc d’exclusió social.

Durant el programa, els/les joves aprenen un esport, gràcies a les formacions de les federacions esportives catalanes, i es formen en competències transversals, impartides per l’equip de psicòlegs/es de l’UFEC. Al finalitzar, els/les obtenen un certificat federatiu que facilita la seva entrada al mercat laboral com àrbitres, monitors/es, etc. de la federació corresponent. Així doncs, INSERsport pretén ser un pont cap a una primera feina i la continuïtat formativa.

Des de 2017, més de 600 joves, 25 federacions i 80 entitats del Tercer Sector social han participat en el projecte en diferents edicions a Barcelona, Girona i Lleida.

L’edició d’enguany es realitza gràcies a la col·laboració d’Incorpora – Fundació La Caixa i disposa de dos grups a Barcelona en els que els/les joves es formen amb la Federació Catalana de Voleibol. Gairebé 30 joves, provinents d’11 entitats del Tercer Sector social, participen en el programa que finalitzarà al mes de desembre.