Estrenem el documental SPEY a Esport+

El documental SPEY ja es troba disponible, de forma completament gratuïta, al Youtube Esport+. La peça audiovisual detalla l’evolució i el procés de testeig i avaluació del projecte SPEY a través del testimoni dels responsables del projecte i investigadors i investigadores de la Universitat de Còrdova, que han estat els encarregats de validar el mètode científic i el programa socioesportiu. Veure’l ara aquí. 

El projecte SPEY, capitanejat per la UFEC i co-finançat per la Comissió Europea, combina la pràctica esportiva i l’aprenentatge de competències transversals amb l’objectiu de minimitzar els factors de risc que intervenen en el procés de radicalització en els joves i incrementar i promoure els factors de protecció.

Tenint en compte que els joves en risc d’exclusió són un col·lectiu vulnerable i poden arribar a ser permeables a certs discursos d’odi i ideologies extremistes, SPEY busca millorar els canals d’integració i la xarxa de suport d’aquest col·lectiu donant-los de nous recursos i eines més constructives i positives, per tal que aquests puguin escollir noves oportunitats vitals.

Liderat per acadèmics i acadèmiques reconegudes, SPEY també vol dotar el projecte d’eines capaces de mesurar l’efectivitat dels programes destinats a la prevenció de l’extremisme a través de l’esport. SPEY compta amb la participació directa de 7 països i 10 ‘partners’, entre els quals es troba la Confederació d’Esports de Suècia, la Unió de Federacions de Letònia, l’International Council of Sport and Physical Education d’Alemanya, l’Ajuntament de Gondomar de Portugal, el Ministeri de Cultura i Esport de Grècia, el ‘think tank’ francès Sport and Citizenship, SNAFU i la Universitat de Còrdova.