80 joves d’SPEY celebren el retorn de el futbol contra la violència

Els joves del projecte SPEY (Sport for Prevention of Extremism i Youth) han reprès l’activitat en els camps de futbol després de mesos de trobades digitals: el format estrella de la pandèmia.

La UFEC ha creat quatre grups de joves en risc d’exclusió social per jugar a futbol repartits a l’àrea metropolitana de Barcelona. Els nois entrenen per transformar les seves dificultats psicosocials en habilitats socials amb l’ajuda de l’equip tècnic d’SPEY. Els joves procedeixen de famílies en situació de vulnerabilitat o centres juvenils i de vegades, tenen dificultats per accedir a l’ensenyament esportiu de qualitat o es troben algunes traves administratives que els dificulta desenvolupar el seu projecte de vida. Per contrarestar aquesta situació de desavantatge, SPEY pretén reforçar els recursos personals com ara l’autoestima mitjançant una narrativa alternativa a la violència i fomentant la inclusió social.

SPEY és un projecte de la UFEC, cofinançat per la Comissió Europea, i dut a terme per un grup de partners format per organitzacions de diferents camps de França, Suècia, Portugal, Espanya, Letònia, Grècia i Alemanya.