Dora Alexandropoulou, secretària general d’Esports de la República Hel·lènica, explica el rol de la seva organització en el projecte SPEY i tot el què s’ha aconseguit fins al moment.
1) Què us va fer unir-vos al projecte?
a) Que es treballa un tema molt interessant com és la prevenció de l’extremisme en joves a través de l’esport; i també la nostra col·laboració prèvia amb la UFEC i especialment amb la Milena de Murga en el Projecte Europeu ASPIRE-Sport com a eina per a la inclusió de joves refugiats. (https://www.aspiresport.eu/)2) Esport, joventut i radicalització: 3 paraules poderoses. Què creieu que aporteu al projecte i des de quin punt de vista/experiència?
Com a organisme del sector públic, no podem unir-nos al programa com a soci habitual, però hem continuat cooperant sempre amb tots els partners, on i quan ha estat necessari.
3) Com ha afectat la pandèmia el desenvolupament d’aquesta tasca? S’estan complint tots els objectius?
Pels motius que hem explicat anteriorment, com a Secretaria General d’Esports, no ens vam fer càrrec de cap tasca concreta, però tot i que la pandèmia va ser un període molt difícil per a tots, tant a nivell individual com de cooperació laboral, en el cas del programa SPEY creiem que tots els partners van treballar conjuntament per superar els obstacles i vam seguir treballant i actualitzant-nos a través de les nostres videoconferències durant tot el període de pandèmia fins ara.
4) Des de la vostra experiència en altres projectes europeus, de quin èxit us sentiu més orgullosos?
“#BEACTIVE-Setmana Europea de l’Esport-fomentar la importància de l’esport i l’activitat física tots els dies de l’any independentment de l’edat/condició física/discapacitat mental o corporal” és el projecte que hem estat treballant des de fa set anys. Hem treballat molt en aquest programa, fent-lo molt popular a tot Grècia, augmentant considerablement cada any tant el nombre d’esdeveniments esportius com el nombre de participants i espectadors esportius. (http://beactive-shapeeurope.eu/)
Sobre el projecte SPEY
El projecte SPEY (Sport for Prevention of Extremism in Youth) va arrencar el febrer del 2020 liderat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. El projecte, cofinançat per la Comissió Europea, té una durada de 30 mesos, i compta amb el suport de 7 països i 9 ‘partners’, entre els quals es troba la Confederació d’Esports de Suècia, la Unió de Federacions de Letònia, l’International Council of Sport and Physical Education d’Alemanya, l’Ajuntament de Gondomar de Portugal, el Ministeri de Cultura i Esport de Grècia, el ‘think tank’ francès Sport and Citizenship, i la Universitat de Córdoba.
++++++++ Segueix-nos a Twitter: https://twitter.com/speyproject