Més de 50 professionals participen en el training d’SPEY a Portugal

El projecte SPEY, capitanejat per la UFEC i co-finançat per la Comissió Europea, combina la pràctica esportiva i l’aprenentatge de competències transversals amb l’objectiu de minimitzar els factors de risc que intervenen en el procés de radicalització en els joves.

El projecte SPEY (Sport for Prevention of Extremism in Youth – Esport per a la prevenció de l’extremisme en els i les joves), liderat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha celebrat aquest dimarts 26 d’octubre un training a la localitat portuguesa de Gondomar que ha comptat amb la participació de diferents actors clau del projecte, com Milena de Murga, creadora i coordinadora d’SPEY, Neus Arnal, educadora social del programa, i la Universidad de Córdoba, partner del projecte.

La formació, en la qual han participat 51 professionals que treballen en l’àmbit esportiu o social, tenia l’objectiu d’oferir-los coneixements bàsics per entendre com els esports poden evitar la radicalització en joves. A més, ha estat també una pràctica interessant per potenciar l’intercanvi de coneixements.

 

En aquest sentit, el training ha començat amb la presentació i la benvinguda per part de les autoritats locals de Gondomar. Posteriorment, s’ha aportat una visió concisa de què és el projecte SPEY, i la importància de l’esport a l’hora de prevenir i combatre la radicalització violenta. Finalment, la jornada ha finalitzat resumint els assoliments, reptes i lliçons apreses en l’any que porta el projecte en funcionament, i intercanviant experiències amb els assistents per tractar de millorar-lo.

SPEY, un projecte per prevenir la radicalització de joves

El projecte SPEY, capitanejat per la UFEC i co-finançat per la Comissió Europea, combina la pràctica esportiva i l’aprenentatge de competències transversals amb l’objectiu de minimitzar els factors de risc que intervenen en el procés de radicalització en els joves.

Entès que l’extremisme usa sovint l’exclusió social com a catalitzadora de certs discursos d’odi, SPEY també busca millorar els canals d’integració i la xarxa de suport de persones en risc d’exclusió social mantenint sempre una visió de gènere transversal en tot el projecte.

Liderat per acadèmics reconeguts, SPEY vol produir eines capaces de mesurar l’efectivitat dels programes destinats a la prevenció de l’extremisme a través de l’esport.

 

Sobre el projecte SPEY
El projecte SPEY (Sport for Prevention of Extremism in Youth) va arrencar el febrer del 2020 liderat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. El projecte, cofinançat per la Comissió Europea, té una durada de 30 mesos, i compta amb el suport de 7 països i 9 ‘partners’, entre els quals es troba la Confederació d’Esports de Suècia, la Unió de Federacions de Letònia, l’International Council of Sport and Physical Education d’Alemanya, l’Ajuntament de Gondomar de Portugal, el Ministeri de Cultura i Esport de Grècia, el ‘think tank’ francès Sport and Citizenship, i la Universitat de Córdoba.
++++++++ Segueix-nos a Twitter: https://twitter.com/speyproject